scenariusz byÂł by dobry gdyby ostatnio taki nie byÂł
ja myÂślaÂłem o takim czymÂś:
Klimat scenariusza: konflikt zbrojny pomiĂŞdzy dwoma paĂąstwami Hi-tech <wysoko rozwiniĂŞty kraj>, DÂąb <sÂłabo rozwiniĂŞty kraj>.
Hi-tech zajmuje przejœcie graniczne i przejmuje wa¿ne dane z punktu kontrolnego. Poluje równie¿ na resztê garnizonu w lesie przy przejœciu. ¯o³nierze z Dêbowa, mimo du¿ych strat staraj¹ siê przegrupowaÌ i przeprowadziÌ kontratak na bazê wojskow¹ Hi-techa <baza posiada 1/4stanu osobowego> i musz¹ zniszczyÌ hangary,warsztaty oraz jeœli s¹ przej¹Ì jakieœ wszelkiego typu dane,mapy. W zaistnia³ym zamieszaniu musz¹ te¿ odbiÌ/zniszczyÌ dane które ukradli ¿o³nierze Hitecha
Taki mniej wiĂŞcej scenariusz na razie przychodzi mi do gÂłowy.
Mniej wiĂŞcej ramy czasowe:
Faza I <szturm na przejÂście graniczne oraz polowanie i przegrupowanie DĂŞbĂłw>
0940 - 0955 dotarcie na okreÂślone pozycjĂŞ w scenariuszu,
1000 - 1130 walka o przejÂście graniczne
i tutaj wystÂąpi coÂś ciekawego, Faza I nie ma okreÂślonego koĂąca, jeÂśli powiedzmy Hitech zdobĂŞdzie przejÂście o 1010 a DĂŞby ucieknÂą do lasu i od razu siĂŞ przegrupujÂą mogÂą atakowaĂŚ na bazĂŞ Hitecha, zaÂś Hitech moÂże siĂŞ tego nie spodziewaĂŚ i szukaĂŚ DĂŞbiakĂłw po lesie.
Faza II
start okreÂśli atak DĂŞbĂłw
maksymalny czas trwania do 1330
Faza III
1330 - 1500 medycy przestajÂą funkcjonowaĂŚ,
Faza III zaleÂży od tego jak potoczy siĂŞ scenariusz
a) Dêby zdobêd¹ dane z bazy Hitechów, odbij¹ swoje dane, w takim razie musz¹ zaj¹Ì pozycjê na przejœciu granicznym i utrzymaÌ siê 1,5h.
b) DĂŞby nie zdobyÂły danych z bazy HitechĂłw, odbili swoje dane, w takim razie tak jak w punkcie a).
c) DĂŞby nie zdobyÂły danych z bazy HitechĂłw, nie odbili swoich danych, w tym wypadku ÂżoÂłnierze za wszelkÂą cenĂŞ muszÂą odzyskaĂŚ swoje dane w ciÂągu 1,5h.
póŸniej zaznaczê miejsca na mapie, teraz nie mam mo¿liwoœci :<