scenariusz by³ by dobry gdyby ostatnio taki nie by³
ja my¶la³em o takim czym¶:
Klimat scenariusza: konflikt zbrojny pomiêdzy dwoma pañstwami Hi-tech <wysoko rozwiniêty kraj>, D±b <s³abo rozwiniêty kraj>.
Hi-tech zajmuje przej¶cie graniczne i przejmuje wa¿ne dane z punktu kontrolnego. Poluje równie¿ na resztê garnizonu w lesie przy przej¶ciu. ¯o³nierze z Dêbowa, mimo du¿ych strat staraj± siê przegrupowaæ i przeprowadziæ kontratak na bazê wojskow± Hi-techa <baza posiada 1/4stanu osobowego> i musz± zniszczyæ hangary,warsztaty oraz je¶li s± przej±æ jakie¶ wszelkiego typu dane,mapy. W zaistnia³ym zamieszaniu musz± te¿ odbiæ/zniszczyæ dane które ukradli ¿o³nierze Hitecha
Taki mniej wiêcej scenariusz na razie przychodzi mi do g³owy.
Mniej wiêcej ramy czasowe:
Faza I <szturm na przej¶cie graniczne oraz polowanie i przegrupowanie Dêbów>
0940 - 0955 dotarcie na okre¶lone pozycjê w scenariuszu,
1000 - 1130 walka o przej¶cie graniczne
i tutaj wyst±pi co¶ ciekawego, Faza I nie ma okre¶lonego koñca, je¶li powiedzmy Hitech zdobêdzie przej¶cie o 1010 a Dêby uciekn± do lasu i od razu siê przegrupuj± mog± atakowaæ na bazê Hitecha, za¶ Hitech mo¿e siê tego nie spodziewaæ i szukaæ Dêbiaków po lesie.
Faza II
start okre¶li atak Dêbów
maksymalny czas trwania do 1330
Faza III
1330 - 1500 medycy przestaj± funkcjonowaæ,
Faza III zale¿y od tego jak potoczy siê scenariusz
a) Dêby zdobêd± dane z bazy Hitechów, odbij± swoje dane, w takim razie musz± zaj±æ pozycjê na przej¶ciu granicznym i utrzymaæ siê 1,5h.
b) Dêby nie zdoby³y danych z bazy Hitechów, odbili swoje dane, w takim razie tak jak w punkcie a).
c) Dêby nie zdoby³y danych z bazy Hitechów, nie odbili swoich danych, w tym wypadku ¿o³nierze za wszelk± cenê musz± odzyskaæ swoje dane w ci±gu 1,5h.
pó¼niej zaznaczê miejsca na mapie, teraz nie mam mo¿liwo¶ci :<